Jäsentietojen päivittäminen  Varsinainen jäsen (Suu- ja leukakirurgi)Ulkojäsen (muut)

  Jäsenkirje joulukuu ja apurahan julkistus 2022

  Hyvät SSLY: n jäsenet!

  Vuosi 2022 lähestyy loppuaan. Maailma on varmasti nähnyt parempiakin vuosia. Koronarajoituksia on onneksi höllennetty ja koulutustapahtumat pyörivät taas. SSLY järjesti perinteisen Kadaveri-kurssin Tampereen kirurgisessa koulutusyksikössä 3.-4.11.22. Kurssille osallistui kaikista yliopistosairaaloista ja osasta keskussairaaloista yhteensä 16 erikoistuvaa hammaslääkäriä. Ensimmäisen kurssipäivän luennoitsijoina toimivat ehl Aimo Miettinen(TAYS) ja dos, el, ehl Johanna Snäll(HUS), sekä suuradiologian ehl Antti Lehtinen( TAYS). Toisena kurssipäivänä keskityttiin käytännön hands-on harjoituksiin, opettajina ja ohjaajina toimivat hallituksen jäsenet ja luennoitsijat. Palautekyselyn perusteella kurssi oli erittäin pidetty osallistujien keskuudessa. Kiitokset kaikille mukana olleille! Kahden

  vuoden kuluttua on taas tarkoitus jatkaa perinnettä.

   

  Varsinaisille jäsenille suunnattua korkeatasoista implanttiaiheista koulutusta ollaan järjestämässä Apollonian implanttijaoston kanssa yhteistyössä. Ajankohta on alustavasti syksy 2024. Tästä tarkemmin lähempänä!

  Yhdistyksen somekanavat Facebookiin (Suomen Suu- ja Leukakirurgiyhdistys) ja Instagramiin (ssly_insta) on nyt avattu!

  Tutkijan apuraha(1500€) vuodelle 2023 julistetaan haettavaksi yhdistyksen jäsenille ja ulkojäsenille.

  Hakuaika 1.-31.1.2023. Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan sihteerillemme mirkka.jokipii@fimnet.fi

  Yhdistyksen vuosikokous 2023 järjestetään Helsingissä perjantaina 31.3.2023. Paikka tarkentuu vuodenvaihteen jälkeen. Apurahan saajalta edellytetään pientä esitystä tutkimusaiheestaan vuosikokoukselle.

   

  Rauhallista joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

   

  Suomen suu- ja leukakirurgiyhdistys ry: n hallituksen puolesta

  Väinö Kurttila, puheenjohtaja

  Hallituksen kokoonpano:

   

  Väinö Kurttila, puheenjohtaja

  Anssi Uiskamo, varapuheenjohtaja

   

  Mirkka Jokipii, sihteeri

   

  Antti Kirjavainen, rahastonhoitaja

  Anna Norppa, ulkomaiset järjestöt/ kongressit ja koulutukset

  Aaro Turunen, somekanavat, kotisivut

   

  1. Yhdistyksen jäsenilleen tarjoama, henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu linkki Dental Trauma

  Guide- sovellukseen. Toivomme, että siitä on teille työssänne hyötyä.

  My Account

  (When you individually activate the link, you will gain access to register your

  Tutkijan apuraha 2023
  Yhdistys voi myöntää yhden (1 kpl) 1500€ suuruisen apurahan tilikauden aikana yhdistyksen hallituksen päätöksen ja hakemusten perusteella. Apuraha on tarkoitettu hakijan tutkimuksen edistämiseen ja apurahan saaja voi päättää apurahan käytöstä parhaalla katsomallaan tavalla. Apurahan saajalta edellytetään tieteellistä esitystä Suu- ja leukakirurgiyhdistyksen vuosikokouksessa, mikä on avoin koko yhdistyksen jäsenistölle.

  Apurahaa haetaan hallitukselle osoitetulla vapaamuotoisella hakemuksella. Apurahan hakumahdollisuudesta ilmoitetaan hallituksen päätöksen mukaisesti. Hallitus käsittelee apurahahakemukset määräaikaan mennessä ja apurahan saajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

  Suu- ja leukakirurgiyhdistyksen hallitukselle osoitetussa vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee ilmetä:

  Hakijan perustiedot 
  Tutkimussuunnitelma (tiivistettynä)
  Selvitys jo myönnetyistä tai muista samanaikaisesti haetuista apurahoista
  Hakijan CV
  Julkaistut artikkelit

   

  Hakuaika 1.-31.1.2023. Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan sihteerillemme mirkka.jokipii@fimnet.fi 31.1.2023 mennessä. Saaja päätetään Vuosikokouksessa.

  Vuosikokous 2022

  KUTSU Vuosikokoukseen 2022

  Esityslista Vuosikokous 2022

  JÄSENKIRJE – 2022

  SSLY Jäsenkirje 12022

  Kuvia Kasvotraumat ja ortognaattinen kirurgia-kurssilta 20.11

  Jäsenkirje – 12/2020

  Hyvät Kollegat!

  Ennen joulun rauhaan asettumista koen vielä tärkeäksi kertoa loppuvuoden tapahtumista. Koronaepidemia on hankaloittanut kuluvana vuonna myös yhdistyksemme toimintaa. Ennen Pirkanmaan rajoituksia ennätimme aivan täpärästi toteuttaa pitkään suunnitteilla olleen ja jo kertaalleen
  lykkääntyneen koulutuksen.

  Perjantaina 20.11.2020 kokoontui Tampereen Kirurgian koulutuskeskukseen kaikkiaan 15 erikoistujaa kaikista viidestä sairaanhoitopiiristä yhdistyksen järjestämälle hands on kurssille opiskelemaan trauma- ja ortognaattista kirurgiaa. Varotoimet olivat tiukat ja Marina Kuhlefeltin avauspuhe ja luennot pidettiin turvavälien vuoksi kahdessa tilassa. Luennoitsijana toimi Aimo Miettinen. Harmillisesti yhteyksissä oli häiriötä edelliseen iltaan osuneiden laitepäivitysten vuoksi.

  Kadaavereita oli isossa salissa kaikkiaan kahdeksan. Kasvoluvat oli omaisilta saatu yhtä lukuun ottamatta kaikille. Ovelta katsottuna näkymä oli kuin isosta leikkaussalista. Kadaaverit olivat vihreällä liinalla peitettyjä ja operatöörit kerääntyneet tavanomaisissa salitamineissaan pienissä ryhmissä
  kadaavereiden äärelle.

  Hallituksen jäsenet Jaakko Paunonen, Väinö Kurttila, Nina Bergkulla, Lauri Kaukoranta ja Marina Kuhlefelt sekä luennoitsijanakin toiminut, hallituksen entinen jäsen Aimo Miettinen toimivat käytännön harjoituksissa pienryhmien opettajina. Opetusta oli saatavana siis aivan kädestä pitäen. Tässä yhteydessä en voi olla sanomatta, että hallituksen jäsenet hoitivat opetusosuutensa kokonaan ilman palkkiota. Kuka siis väittää, ettei talkoohenkeä nykymaailmasta enää löytyisi. Suurkiitokset!

  Itse lähinnä patsastelin paikalla, nautin tunnelmasta, pidin päätöspuheenvuoron ja jaoin todistukset. En ehkä osaa tätä ilmaista niin, että oikea tunne välittyisi, mutta yritän kuitenkin. Jokainen hallitusvuosien byrokratiaan laitettu ilta- ja viikonlopputunti ovat kaikki olleet tämän koulutusperjantain arvoiset. Tunsin vahvaa ja aitoa ylpeyttä yhdistyksestämme. Nuorten erikoistuvien katseista kajasti kiitollisuus ja tiedon
  jano. Koin, että yhdistys pystyy tällä tavalla paitsi antamaan arvokasta opetusta, myös luomaan yhteenkuuluvaisuutta yli ikärajojen. Jo kauan on ollut selvää, ettei yhdistystoiminta suinkaan ole ihmisen elämässä tärkeimpien asioiden joukossa, mutta pienessä erikoisalan taitajien kesken yhdistys voi parhaimmillaan olla kuin perhe tai koti luoden yhteenkuuluvaisuutta ja turvaakin. Sellaista oli ilmassa
  aistittavissa Tampereella. 

  Odotukset koulutuksen suhteen olivat korkealla ja toteutus vastasi odotuksia. Toivon, että voimme tehdä tästä tuleville vuosille toistuvan käytännön. Hienoa, että meillä on tällaista tarjottavaa. Kiitos vielä Jaakko Paunoselle hienosta koulutusideasta. On mainitsemisen arvoista, että tämä SSLY: n kurssi oli Suu- ja leukakirurgiassa kaikkien aikojen ensimmäinen kadaaverikurssi. Pohjoismaissa vastaava on edellisen ja ainoan kerran pidetty 17 vuotta sitten Oslossa.

  Palaamme yhdistyksen vuosikokouksen ajoittamisen osalta asiaan tuonnempana. Jouduimme pitämään tämän vuoden vuosikokouksen etäyhteydellä ja koulutuksen yhteyteen suunnittelemamme iltajuhla peruuntui kokonaan. Olisi korkein aika päästä tapaamaan ja yhdessä mahdollisesti myös juhlimaan. Tänä vuonna yhdistykset saivat pitää vuosikokouksensa tavanomaista myöhemmin. Katsotaan, mitä asiasta sanotaan tänä vuonna ja katsotaan myös miltä koronatilanne alkaa kevään mittaan vaikuttaa.

  Kiitos kuluneesta vuodesta. Rauhallista joulua ja kaikkea hyvää vuoteen 2021!

  Suomen suu- ja leukakirurgiyhdistys ry: n hallituksen puolesta
  Tanja Ketola-Kinnula, pj.

  Alla on vielä uudelleen yhdistyksen jäsenilleen tarjoama, henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu linkki Dental Trauma Guide- sovellukseen. Toivomme, että siitä on teille työssänne hyötyä.

  Pyydämme jäseniä päivittämään mahdollisesti muuttuneet yhteystiedot sekä jäsenstatukset uusien
  kotisivujen kautta (https://www.suomensuujaleukakirurgiyhdistys.fi/). Kotisivujen sisältöä kannattaa seurata säännöllisesti. Otamme edelleen mieluusti vastaan kehitysehdotuksia niin kotisivuasioihin kuin toimintaankin liittyen.
  Mikäli yrityksenne maksaa yhdistyksen tilille jäsen- tai muita maksuja, muistattehan laittaa mukaan myös tiedon, ketä jäsentä suoritus koskee. Saattaa ajoittain ajautua aikamoisiin salapoliisisuorituksiin ja päättelytehtäviin jäseniä ja yrityksiä selvittäessä.

  Yhdistyksen säännöt

   

  Säännöt on rekisteröity 2.5.1968. Muutokset on hyväksytty 23.8.1972, 28.3.1980, 13.10.1997, 25.6.2012 ja
  17.12.2013. Keltaisella merkitty uusimmat muutokset, jotka on hyväksytty 2013.


  Yhdistyksen nimi on Suomen Suu- ja Leukakirurgiyhdistys ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.


  Yhdistyksen tarkoituksena on olla suu- ja leukakirurgian erikoislääkärien ja erikoishammaslääkärien
  yhdyssiteenä sekä edistää heidän ammatillisia ja sosiaalisia harrastuksia.


  Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen kokouksia ja muita tilaisuuksia tieteellisten,
  sosiaalisten ja muiden erikoislääkäritoimintaan liittyvien seikkojen käsittelemistä varten.


  Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi on perustajajäsenten lisäksi oikeutettu pääsemään henkilö, jolla suu- ja
  leukakirurgiassa on koulutuksellinen pätevyys ja jonka yhdistyksen kokous jäseneksi hyväksyy. Yhdistyksen
  ulkojäseneksi voi yhdistyksen kokous kutsua hallituksen esityksestä henkilön, jonka toiminta on lähellä
  yhdistyksen toimialaa.


  Jäseneksi pyrkivän tulee hallituksen puheenjohtajalle tai sihteerille antaa kirjallinen, yhdistyksen
  hallitukselle osoitettu jäseneksi liittymisanomus, josta ilmenee, että hakija täyttää vaatimukset, jotka
  yhdistyksen säännöt asettavat jäseneksi pääsemiselle. Anomukseen tulee liittää kahden yhdistyksen
  varsinaisen jäsenen suositus pyrkijästä. Jos hallitus anomusta puoltaa, kokous hyväksyy pyrkijän jäseneksi,
  mikäli ¾ äänestykseen osallistuvista on kannattanut hallituksen ehdotusta.


  Yhdistys voi kokouksessaan kutsua kunniajäsenekseen henkilön, joka on erikoisen huomattavalla tavalla
  ajanut yhdistyksen tarkoitusperiä tai muulla tavalla edistänyt niitä tieteellisiä ja käytännöllisiä aloja, jotka
  ovat yhdistyksen toiminnalle läheisiä. Kirjeenvaihtajajäsenekseen voi yhdistys kutsua henkilön, joka
  menestyksellisesti on toiminut edellä tarkoitetulla tavalla.


  Jäsenmaksun suuruuden määrää vuosikokous. Kunnia- ja kirjeenvaihtajajäsenet kuin myös edellisen
  kalenterivuoden aikana 65 vuotta täyttäneet yhdistyksen jäsenet ovat jäsenmaksusta vapaita. Jäsenmaksu
  on suoritettava hallituksen päättämänä aikana.


  Yhdistyksen jäsen on velvollinen noudattamaan yhdistyksen sääntöjä ja päätöksiä. Jos jäsen haluaa erota
  yhdistyksestä, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai suullisesti
  yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan ja vapautuu hän tällöin jäsenmaksun suorittamisesta seuraavan
  vuoden alusta.


  Jäsen voidaan yhdistyksen kokouksen päätöksellä erottaa yhdistyksestä, jos hän
  – laiminlyö jäsenmaksun suorittamisen tai muulla tavalla aikaansaa yhdistykselle tai sen jäsenelle vahinkoa,
  – menettää hammaslääkärin- tai lääkärinoikeutensa ja jos Suomen Hammaslääkäriliitto tai Suomen
  Lääkäriliitto sen takia erottaa hänet jäsenyydestä.
  Erottamisesta tulee sihteerin hallituksen nimissä viipymättä ilmoittaa asianomaiselle kirjatussa kirjeessä.
  Päätös tulee voimaan viikon kuluttua kirjeen lähettämispäivästä lukien.

  10§
  Yhdistyksen kokous pidetään kerran vuodessa. Hallitus päättää seuraavan kokouksen ajasta ja paikasta.
  Hallitus voi kutsua tarvittaessa koolle ylimääräisen kokouksen.

  11§
  Yhdistyksen vuosikokous pidetään helmi-maaliskuussa ja siinä käsitellään seuraavat asiat:
  1. esitetään toiminta- ja tilikertomukset sekä toiminnantarkastajien lausunto,
  2. vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle tai niistä
  toimenpiteistä, joihin yhdistyksen hallinto ja toiminnantarkastajien lausunto ehkä antavat aihetta,
  3. esitetään hallituksen kulumassa olevaa vuotta varten laatima toimintasuunnitelma,
  4. käsitellään hallituksen kulumassa olevaa vuotta varten laatima tulo- ja menoarvio,
  5. valitaan hallituksen erovuorossa olevien tilalle kaksi varsinaista jäsentä,
  6. valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja näille varamiehet,
  7. määrätään jäsenmaksun suuruus kulumassa olevaa vuotta varten,
  8. käsitellään kokouskutsussa mainitut muut asiat.

  12§
  Kokouskutsu postitetaan jäsenille kirjeitse tai sähköpostitse vähintään 14 vrk ennen kokousta.

  13§
  Kullakin yhdistyksen varsinaisella jäsenellä on kokouksessa yksi ääni. Kokouksessa ratkaistaan asiat
  yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa
  arpa.

  14§
  Yhdistyksen asioita hoitaa sen jäsenistä vuosikokouksessa valittu hallitus, johon kuuluu kuusi varsinaista
  jäsentä. Vuosittain eroaa kaksi jäsentä, kahdella ensimmäisellä kerralla arvan perusteella. Hallitus on
  päätösvaltainen, jos puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja kolme jäsentä ovat läsnä. Hallitus valitsee
  keskuudestaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Tarvittaessa hallitus voi
  ottaa toimihenkilöitä yhdistyksen asioiden hoitamista varten.

  15§
  Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, jompikumpi yhdessä sihteerin tai
  rahastonhoitajan kanssa.

  16§
  Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain. Ne on ennen seuraavan tammikuun 15. päivää hallituksen
  vuosikertomuksen ja kaikkien yhdistyksen toimintaa valaisevien pöytäkirjojen sekä muiden asiakirjojen
  ohella jätettävä toiminnantarkastajille, jotka tarkistettuaan ne ja annettuaan niistä lausuntonsa, antavat ne
  viimeistään ennen saman tammikuun loppua hallituksen puheenjohtajalle vuosikokoukselle esitettäviksi.

  17§
  Päätös näiden sääntöjen muuttamisesta on tehtävä kahdessa perättäisessä, vähintään kuukauden väliajoin
  pidetyssä kokouksessa, joissa kummassakin vähintään 2/3 läsnäolevista on kannatettava sääntöjen
  muutosesitystä.

  18§
  Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa, vähintään kuukauden väliajoin pidetyssä
  kokouksessa, joissa ainakin ¾ annetuista äänistä purkamista kannattaa. Yhdistyksen varat luovutetaan,
  sitten kun velat on maksettu ja yhdistys merkitty yhdistysrekisteriin purkautuneeksi, viimeistään
  lakkauttamista käsittelevässä kokouksessa yksinkertaisella äänten enemmistöllä päätetyllä tavalla johonkin
  yhdistyksen toimintaa lähellä olevaan tarkoitukseen.

  Hyödyllisiä linkkejä

  https://aocmf3.aofoundation.org/#o=News Date Facet,Descending

  https://www.eacmfs.org/

  https://www.aaoms.org/

  http://icmfs2019.com/?gclid=EAIaIQobChMIzeGC_MGa4gIVQ-WaCh0OfADLEAAYASAAEgLNAvD_BwE

  https://www.iti.org/

  https://www.eao.org/

  https://dentaltraumaguide.org/free-version/

  https://www.osteology.org/


  Jäsentiedotteiden arkisto